Mergina didžiojo Getsbio stiliumi.

Merginos, ar pamenate Didįjį Getsbį ( The Great Gatsby) su Leonardu Di Caprio ir jo rengiamus prabangius aukštuomenės vakarėlius? Norėtumėt tokiame atsidurti, o galbūt pačios svajojate suorganizuoti panašų teminį vakarėlį? Tuomet pirmyn skaityti apie tai, kaip tapti Art - deco stiliaus diva ir pritraukti visų vyrų bei moterų žvilgsnius.

Didysis Getsbi. 



Art - deco tai mados kryptis, kurios pavadinimas kilo iš to paties pavadinimo meno krypties, pirmąjame XXa. pusmetyje. Šis stilius pasižymi prabanga ir elegancija.

Šiek tiek istorijos pradžiai... Po Pirmojo pasaulinio karo Europoje karaliavo ekonominis ir socialinis nestabilumas. Dekoratyvinio meno paroda 1925m. tapo pirmuoju tiltu į įprastą bei taikų gyvenimo būdą. Prancūzija norėjo parodyti pasauliui, kad net karas nesustabdė Paryžiaus - jis ir toliau yra stiliaus ir mados centras. Žmonės išsiilgę normalaus gyvenimo, tiesiog išbraukiau tuos 4 karo metus iš savo gyvenimų. Dabar atėjo laikas kompensuoti viską, kas norom nenorom buvo prarasta.

Pirmieji art - deco drabužio modeliai jungė daug stilių ir motyvų. Tai buvo ir senovės rytai ir konstruktyvizmas ir abstraktumas su modernizmu. Ryškūs ir neįprasti tam metui spalvų deriniai, geometriniai raštai darė tokio stiliaus drabužius pompastiškais ir pretezingais.

Art Deco


Aukštosios mados Couturier Paul Poiret pirmasis pradėjo kurti Art - deco šedevrus. Jis mėgo rusų teatrą, todėl rusiška dvasia paliko pėdsaką jo sieloje ir drabužių kolekcijose. Jo siūlomi modeliai leido moterims pasijusti prabangiom. Tikslios geometrinės linijos, paprasti siluetai ir sudėtingos drapiruotės sudarė išskirtinį suknelės derinį. Toks drabužio stilius turėjo milžinišką pasisekimą tarp turtingųjų. Mados namai Chanel, Agnes, Martial, Armand pradėjo kurti šio stiliaus drabužius.

Art Deco stiliaus įvaizdis


Ko reikia norint sukurti Art - deco stiliaus įvaizdį?

Pirmiausiai visas dėmesys sutelkiamas į smulkmenas. Aksesuarai, makijažas ir šukuosena turi būti apgalvoti iki smulkmenų.

Apranga. Vienintelis teisingas pasirinkimas tai suknelė. Kadangi Art - deco susijęs su XX a. 20 m. jums reikia surasti atitinkamo fasono suknelę. Pirmiausiai tai jokių pūstų sijonų, liemens sritis taip pat neturėtų būti labai paryškinta. Tiesus sukirpimas, aiškios griežtos linijos. Ilgis vidutinis ar šiek tiek žemiau kelio, bet pasitaiko ir maxi suknelių variantai.

Tinkamai dekoruota suknelė - karoliukais, akmenimis, perlais, kutais, taip pat geometrinės linijos. Suknelės spalva gali būti bet kokia.
Art Deco suknelės pavyzdys
Art Deco dekoruotos suknelės


Šiam stiliui papildyti labiausiai tinka aukštakulniai bateliai. Jie avimi ne tik prie suknelės, bet ir prie palto, jų konstrukcija turi būti pakankamai originali. Jie turėtų turėti nedidelį kulną, puošti karoliukais, dirželiais, ar kitais dekoratyviniais elementais. Rinkitės batelius smailia nosyte, kurie taip priklauso Art - deco stiliui.

Valentino "Rockstuds" smailianosiai.

Be aksesuarų Art - deco yra neįsivaizduojamas ir pirmiausiai tai galvos papuošalai. Įvairios skrybelės, beretes, stilingi " katiliukai". Jūsų galvos apdangalas turi būti papuoštas plunksnomis, gali turėti stilingą tinklinį vualį uždengiantį dalį veido. Kuo originalesnė jūsų skrybelaitė, tuo labiau atitiksite šį stilių.

Juvelyrinius dirbinius rinkitės kuo sudėtingesnius. Plačios apyrankės puoštos akmenimis, karolių įvairovė. Puikiai atrodo ilgi perliniai karoliai.

Perliniai karoliai, neriniuotos pirštinaitės, skrybelaitė, mažas rankinukas ir juoda suknelė-puikus pavyzdys skoningai apsirengusios damos. 


Šukuosenai būdingas trumpas kirpimas, plaukai tvarkingai sudėti į bangas. Naudokite daug lako, plaukai turi būti idealai priglūdę, juokiais būdais nesusivėlę. Jei jūsų plaukai ilgi, susekite juos taip, kad tilptų po skrybėlaite.

Makiažas - tamsios spalvos. Juodos, pilkos, sidabro spalvos šešėliai, kaštoninės, bordinės lūpos, balta veido oda. Viskas kartu atrodo tiesiog įspūdingai.

Vualia! Ir tu jau pakviesta į vakarėlį pas Getsbį!


Straipsnis Janessa "Sagutės projektui",
Nuotraukos iš interneto.


Komentarai