Klasiškas, rafinuotai konservatyvus drabužio stilius.

Rafinuotumas turi daugybę reikšmių, bet pagrindinė mintis - išreikšti paprastumą. Šiandien yra normalu būti rafinuotam, netgi patartina, o kai kur privaloma. Rodyti gerą toną, turėti gerą skonį demonstruoti išmintį yra geriau nei demonstruoti žiaurumą, kvailumą ar vulgarumą. Paprastai kalbant rafinuotumas parodo jūsų socialinį statusą, pranašumą, užimamą padėtį visuomenėje arba "klasę".
Ilgą laiką rafinuotas žmogus buvo asocijuojamas su pačiu turtingiausiu visuomenės sluoksniu, o taip pat ir su atitinkamu gyvenimo būdu.
Daugelį metų šį aprangos stilių rinkosi elitinių klubų nariai, prabangiausių jachtų savininkai.
Tokiam stiliui būdinga lengva, stilinga, sviesių atspalvių apranga iš natūralių audinių. Vyrauja šviesūs atspalviai.


Vyrišką kostiumą sudaro chaki spalvos kelnės su ryškiu kantu ir polo marškinėliai. Apskritai elegantiškas konservatizmas leidžia vyrams nešioti drabužius rožinės, šviesiai žalios ar geltonos spalvos.
Moterims - šortai bermudai ar midi sijonas chaki spalvos, aptempti polo megztukai, marškinėliai ar palaidinės su trumpomis rankovėmis, lengvas megztinis užmestas ant pečių. Batai - vyrams, balti teniso, moterims iškirtinio dizaino sandalai. Šiandien tai gali būti "Toms" stiliaus espadrilės, tiek moterims, tiek vyrams, " Convers" stiliaus balti bateliai. Šiandien toks stilius itin pamėgtas ir tarp masių, populiarūs dizaineriai siūlantys šio stiliaus drabužius yra "American Eagle",  "Ralph Lauren", "Tommy Hilfiger" gerokai modernizavo šį stilių. Polo marškinėliai tapo labiau įliemenuoti, komplektuojami su džinsais.

Ralph Lauren Polo marškinėliai
Ralph Lauren Polo marškinėliai



Tommy Hilfiger bateliai
Tommy Hilfiger suknelė.

Tommy Hilfiger dryžuota glaustinukė



Megztiniai rombų ar kanatų raštais yra laikomi klasikiniais, dėvimi ant marškinių ar rišami ties juosmeniu. Pavasarį - vasarą rinkitės ryškias, saulėtas spalvas, subtilius pastelinius gėlių atspalvius. 

Dryžuota laisvalaikio suknelė
Mini suknelė sportinio stiliaus

Laisvalaikio kostiumas

Įkvepimo šaltiniu jums gali tapti Britų Karališkuoji šeima, Reese Witherspoon, Katie Holmes, Hilary Duff.


Straipsnis - Janessa " Sagutės projektui"

Nuotraukos iš interneto ir internetinių drabužių parduotuvių:

https://www.ralphlauren.com/
https://ie.tommy.com/women

Komentarai